Welke lessen worden er gegeven?

Op deze pagina kun je lezen wat de GVL zoal te bieden heeft op gebied van peuter- en kleutergym, turnen en volleybal (zie ook het lesrooster). Nieuwe leden zijn van harte welkom. Inlichtingen? Mail naar: inlichtingen.gvl@gmail.com

Hieronder staat de omschrijving van de diverse sporten die de GVL aanbiedt.
Kijk bij lesrooster waar en wanneer de lessen worden gegeven. Je mag 2 lessen gratis proberen,daarna kun je beslissen om lid te worden van GVL.

Peuter / Kleutergymnastiek

Peuters en kleuters kunnen al vanaf dat ze 2,5 jaar zijn bij onze vereniging terecht. Op speelse wijze wordt hen de eerste beginselen van het turnen geleerd. Verschillende bewegingsvormen worden afgewisseld met spel, aangepast aan het ontwikkelingsniveau. Kleutergym is niet alleen uitstekend voor de motorische ontwikkeling van uw kind, maar stimuleert ook het concentratie- en reactievermogen. De ontwikkeling wordt bijgehouden, en als ze bepaalde oefeningen goed kunnen uitvoeren worden ze beloond met het Nijntje Beweegdiploma!!

Turnen

Turnen wordt bij ons gedaan op verschillende niveaus: recreatief is turnen waar iedereen aan mee kan doen ook als je net begint. Als blijkt dat je iets beter bent en meer uitdaging wilt hebben dan kun je worden gevraagd voor de ‘Selectiegroep’. Turnen wordt dan wat moeilijker en doe je ook mee aan wedstrijden op jouw niveau. Turnen is leuk en opwindend. Je wordt er sterk en lenig van en met al die meiden die dezelfde sport leuk vinden is het vooral heel erg leuk.

Tumbling / Groepsspringen

Hou jij van spektakel? Wil je leren hoe je prachtige streksprongen, salto’s, zweefsprongen kunt maken? Dan is het groepsspringen / tumbling echt iets voor jou. Deze vorm van turnen richt zich op trampolinespringen (met of zonder kast, pegasus of tafel) en een tumblingbaan. De tumblingbaan is een verende opblaasbare baan van 15 meter lang waarop je prachtige series kunt springen. Binnen de kortste keren beheers je de indrukwekkendste sprongen.

Volleybal

Vind je lichaamsbeweging belangrijk, maar zie je turnen niet zo zitten, dan is volleybal misschien een alternatief. Al jaren wordt er bij onze vereniging met veel plezier gevolleybald door een enthousiaste groep volwassenen. Je kunt meedoen op recreatief niveau. Gezelligheid is bij onze volleyballers heel belangrijk, maar uiteraard wordt er ook fanatiek gespeeld.