ZATERDAG 26 MAART NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP GROEPSSPRINGEN IN HET KALVERDIJKJE

Zaterdag 26 maart 2022 heeft Gymnastiekvereniging Leeuwarden (GVL) de eer om voor de KNGU het Nederlands Kampioenschap Groepsspringen A/B-niveau te organiseren. Dit is voor de categorieën: Jeugd, Junior en Senior en voor dames en heren. De dag is opgedeeld in 3 wedstrijden waarin teams per leeftijd en niveau tegen elkaar uitkomen.

Groepsspringen is een spectaculair onderdeel van het turnen dat in teams wordt uitgevoerd. Voor dit Nederlands Kampioenschap komen de beste springteams uit het hele land naar Leeuwarden. Zo komen er teams uit Rijnmond, Hoek van Holland, Coevorden, Ede en Dronrijp.
GVL doet zelf natuurlijk ook mee met meerdere teams. Wij komen uit in de eerste en derde wedstrijd. GVL is de laatste jaren al heel succesvol geweest. Wij zijn meerdere keren en op verschillende onderdelen Nederlands Kampioen geworden. Ook dit jaar doen we zeker mee voor de titel!

Programma:

Wedstijd 1:

Aanvang wedstrijd: 10.00 uur
Einde wedstrijd: 11.40 uur
Aansluitend prijsuitreiking door wethouder H. de Haan

Wedstrijd 2:

Aanvang wedstrijd: 12.30 uur
Einde wedstrijd: 14.20 uur
Aansluitend prijsuitreiking door burgemeester S. Buma

Wedstrijd 3:

Aanvang wedstrijd: 14.50 uur
Einde wedstrijd: 17.13 uur
Aansluitend prijsuitreiking door directeur BV Sport J. van der Kooi

Het volledige programma kun je hier vinden.

Er zijn meerdere sponsoren die ons hebben geholpen om het Nederlands Kampioenschap mogelijk te maken. We willen hen daarvoor heel hartelijk bedanken!!