Update coronaregels bij GVL

We hebben sinds het begin van het seizoen regels vastgelegd die gelden voor de lessen van GVL in verband met corona. Onlangs heeft het kabinet de regels iets aangepast voor kinderen op de kinderopvang of het basisonderwijs. Als GVL sluiten we ons vanaf vandaag aan bij die landelijke richtlijn. De andere regels die we gesteld moeten we (helaas) nog aanhouden.

Voor kinderen die op de kinderopvang of in het basisonderwijs zitten geldt voor het mogen bijwonen van de lessen bij GVL het volgende:
• Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de lessen. Het kind hoeft niet getest te worden op corona. Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.
• Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn.Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
• Heeft het kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis. Dus ook broertjes of zusjes kunnen dan niet naar lessen bij GVL.
• Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg het kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.
• Komt het kind terug uit een gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft vanwege corona of krijg je een notificatie met de Coronamelder-app , dan gelden voor kinderen tot en met 12 jaar de bovenstaande adviezen. Zij mogen wel naar school of de kinderopvang. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt dat ze na terugreis uit een oranje of rood gebied of na melding van de coronamelder-app 10 dagen thuis moeten blijven (quarantaine).