De wens van een turnhal in Leeuwarden blijft …

Als hoofdtrainster van Gymnastiekvereniging Leeuwarden blijf je dromen over een turnhal in Leeuwarden.

 

Als turnfan zat ik tijdens de Olympische Spelen gekluisterd aan de buis.

Kijken en luisteren naar het commentaar van Hans van Zetten. Toen was daar de zin van Hans van Zetten: “In Leeuwarden moet toch een turnhal komen!” Sanne Wevers, de turnster die goud op de Olympische spelen won, is samen met haar tweelingzusje Lieke geboren in Leeuwarden.

Na die zin van Hans dacht ik gelijk, ik moet in contact komen met Hans. Maar hoe…..

Zo zit ik zaterdagavond 5 november, samen met een hele ploeg van GVL op de tribune bij het turngala in Leek. Wie staat zich daar klaar te maken voor de show. Hans van Zetten! Ik twijfel geen seconde en stap op Hans af. Ik stel mij netjes voor en vertel dat ik van Gymnastiekvereniging Leeuwarden ben.

We hebben een leuk gesprek, ik vertel Hans dat Leeuwarden nog steeds geen turnhal heeft. Hans kan het niet geloven, een grote stad als Leeuwarden geen turnhal?! “Nee Hans, echt niet!” Ik vraag aan Hans of hij ons kan helpen bij het realiseren van een turnhal in Leeuwarden. Hans: “miljoenen heb ik niet maar jullie helpen dat doe ik graag”.

Later tijdens de show komt Hans er nog eens op terug als hij met top turner Michel Bletterman (ook uit Leeuwarden!) spreekt!

Mijn avond kan niet meer stuk! Dit verhaal wordt vervolgd…..

 

Hans voegt daad bij woord!

https://mobile.twitter.com/HansvanZettenTV/status/795322482035195905

Met vriendelijke groet,

Chantal Vellinga

Hoofdtrainster van Gymnastiekvereniging Leeuwarden